Megnézem »
Csak Önnek! 49.990 Ft/főtől*
209.990 Ft
helyett

Ez a táj a nyaralni vágyók paradicsoma.

Kedves Olvasónk!

Szeretnénk Önnek, mint a Gulliver hűséges vásárlójának köszönetet mondani. Egy hétnyi csodálatos, életre szóló emléket kínálunk Törökország megkapóan szép tájain. Partnerünkkel, a Premio Travellel együttműködve a Lykia-partvidék kincseinek felfedezését ajánljuk Önnek.

Vegyen részt partnerével és élje át az egy hétig tartó csodát Lykia partvidékén, már akár 49.990 Ft/fő ártól.*

Myra híres sziklasírhelyei, Efezus múltról mesélő városa, az UNESCO Világörökség részét képező Pamukkale fehér mészkőteraszai a bennük vakító türkizkékséggel ragyogó vízzel, Hierapolis méltóságteljes romjai, Kusadasi bájos nyüzsgése, a Földközi-tenger és a Taurusz-hegység által ölelt meseszép Antalya városa egy életre Törökország rajongójává teszik Önt is. A program felejthetetlen jellegzetessége, hogy a tenger szikrázó kékeszöld partvonalát követve visz utunk több napon át, miközben belefeledkezhetünk a táj időtlen szépségébe.

Tippünk: döntését ne halogassa sokáig, mert az adott időpontokra a járatokon csak korlátozott számú hely áll rendelkezésünkre.

Élményekben gazdag utazást kívánunk Önnek!

Üdvözlettel: Réti Péter ügyvezető és a Gulliver Travel csapata

*Önnek egyszeri díjként csak a tőlünk független repülőtéri illetéket kell fizetnie személyenként 29.990 Ft összegben, a foglalási díjat fejenként 2.900 Ft értékben, baleset- és poggyászbiztosítást: 4.400 Ft/fő, valamint a szezon felárat. Minden szoba kétágyas, ezért 1 fő elhelyezésekor egyágyas szoba felár fizetése szükséges.

 

Megnézem »
Program
Szállodák
Információ

Program

1. napRepülés Antalyába

A helyszínen magyarul beszélő idegenvezetőnk üdvözli Önt és elkíséri a szállodába. Szállás Antalya környékén.

2. napMyra

Az út a tengerpart mentén vezet, így csodálatos kilátást nyújt a Földközi-tengerre és a Taurus-hegység meredek lejtőire. Myra ősi városában ellátogatunk a Világörökség részét képező lenyűgöző sziklasírokhoz és római színházhoz. Szent Pál Apostol is megpihent itt i. sz. 61-ben. A sírok, és szarkofágok az i.e. IV. századból származnak. Myra városát Szent Miklós püspök virágoztatta fel, akit a róla elnevezett templomban temettek el. Szállás Fethiye város környékén.

3.napLykia

Ezen a napon egy kellemes vízi kirándulásban lesz része. Dalyan városától hajókázunk a Teknősbéka-partra, útközben több ezer éves sziklamaradványok és csodálatos kilátás tárul elénk. Az Iztuzustrandon szép időben fürödni is lehet. Ez a strand azon kevés helyek egyike a világon, ahol az álcserepes teknős (Caretta Caretta) természetesen párzik, talán ezért is igyekeznek megőrizni a hely jellegét és természetes szépségét. Szállás 2 éjszakára a hangulatos és élettől lüktető Kusadasi város környékén.

4.napEfezus

Törökország egyik legfontosabb régészeti nevezetességének, Efezusnak, az antik világ legjelentősebb kereskedelmi és kulturális központjának megtekintése, ahol eredeti ókori utcákon sétálhatunk. Szent Pál apostol is éveket tartózkodott itt harmadik missziós útja során.

5.napPamukkale

A következő két napot Pamukkaléban töltjük, amely az UNESCO Világörökség része. A 35 fokos gyógyvíznek köszönhetően festői szépségű hófehér mészkőteraszok alakultak ki, amelyek vakító fehérsége kiemeli a bennük megálló víz türkizkékjét. Ez a lenyűgöző természeti csoda már az ókorban vonzotta az embereket gyógyító ereje miatt. Különösen jó hatással van az asztmára és a reumára. Lehetőségük lesz fürdésre a hotel híres termálvizében. Szállás Pamukkaléban.

6.napHierapolis – Antalya

Ezen a napon a pamukkalei mészkőteraszok felett húzódó, fénykorát a Római Birodalomban élő Hierapolis város fenséges romjait tekintjük meg. Utunk során Antalya felé áthaladunk a festői szépségű Taurus-hegységen. Útközben meglátogatunk egy szőnyeggyárat, ahol megismerheti a török szőnyegszövés egész folyamatát. Szállás 2 éjszakára Antalya környékén.

7.napAntalya

Körutazásunk végén Antalyába látogatunk, amely a Török Riviéra egyik legszebb városa. A Taurus-hegység gyönyörű csúcsai és a régióra jellemző buja növényzet csodálatos látványt nyújtanak. Megnézzük a város szimbólumait, többek között a „rovátkolt” Yivli Minaretet, az óratornyot és a régi városfalat. A séta folyamán lehetőségük lesz vásárolni. Ezen kívül alkalmuk nyílik meglátogatni egy ékszer-és egy bőrmanufaktúrát, ahol kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez. A kirándulás fénypontja a Karpuzkaldiran vízesés megtekintése. Szállás Antalya környékén.

8.napHazautazás Magyarországra

A busz az indulás függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre.

 

Megnézem »

Szállodák

KemerKarmir Resort & Spa***** PamukkaleHotel Tripolis**** KusadasiTusan Beach Resort*****

Információ

Repülőtér Szeptember Október November
Budapest 26 3 10 17 24 31 7 14 21 28
Részvételi díj/fő
(kétágyas szobában)
209.990 Ft helyett** 49.990 Ft*
Szezon felár (Ft/fő) 55.000 50.000 50.000 40.000 40.000 35.000 35.000 30.000 25.000 0
RepülőtérBudapest
  Részvételi díj/fő
(kétágyas szobában)
Szezon felár (Ft/fő)
Szeptember26209.990 Ft helyett**
49.990 Ft*
55.000
Október350.000
1050.000
1740.000
2440.000
3135.000
November735.000
1430.000
2125.000
280
Megnézem »